Τρομοκρατική πράξη οι επιθέσεις στο Ρέντινγκ της Βρετανίας

Τρομοκρατική πράξη οι επιθέσεις στο Ρέντινγκ της Βρετανίας

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 21/06/20, 16:43

Ένας 25χρονος Λίβυος ονόματι Καΐρι Σανταλάχ είναι ο άνδρας που συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία για τις επιθέσεις με μαχαίρι χθες σε ένα πάρκο της πόλης Ρέντινγκ, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Η βρετανική αστυνομία χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την επίθεση, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατέστησε σαφές ότι αν χρειαστεί, θα γίνουν αλλαγές στη σχετική νομοθεσία, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες επιθέσεις.

Η βρετανική αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει κατονομάσει τον συλληφθέντα, αλλά ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει έναν 25χρονο από το Ρέντινγκ ως ύποπτο για ανθρωποκτονίες.

Η εφημερίδα Daily Telegraph επίσης κατονόμασε τον άνδρα ως Καΐρι Σανταλάχ, καθώς επίσης και η Guardian, η οποία επικαλείται αρκετές πηγές.

Ο βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τρεις ακόμη να τραυματιστούν.

«Αν πρέπει να γίνουν αλλαγές στο νομικό μας σύστημα για να σταματήσουν να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, δεν θα διστάσουμε να τις κάνουμε», τόνισε σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον.

«Ο αναπληρωτής επίτροπος Ντιν Χέιντον, ανώτερος εθνικός συντονιστής για το δίκτυο της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας, χαρακτήρισε σήμερα το πρωί το περιστατικό τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ και πρόσθεσε ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία θα αναλάβει την έρευνα.

Νωρίτερα, αναφερόμενος στο περιστατικό, ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ τόνισε πως δεν αντιμετωπίζονται επί του παρόντος ως τρομοκρατία.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι ένας άνδρας επιτέθηκε αδιακρίτως με μαχαίρι χθες το απόγευμα στο Φόρμπερι Γκάρντενς του Ρέντινγκ, που βρίσκεται 65 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου.

Αν σου άρεσε κάνε