Γνωστός στην MI5 ο δράστης της επίθεσης στο Ρέντιγκ

Γνωστός στην MI5 ο δράστης της επίθεσης στο Ρέντιγκ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:07 Δημιουργία 22/06/20, 08:56

Γνωστός στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες (MI5) από το 2019 ήταν ο 25χρονος άνδρας, ο οποίος κρατείται ως βασικός ύποπτος για τις επιθέσεις με μαχαίρι σε πάρκο στο Ρέντιγκ.

Ο ύποπτος έχει κατονομοστεί ως Καΐρι Σανταλάχ και πρόκειται για Λίβυο πρόσφυγα με βεβαρημένο ποινικό μητρώο για εγκλήματα που δεν συνδέονται με την τρομοκρατία. Σε κάθε περίπτωση, η βρετανική αστυνομία χαρακτήρισε χθες την επίθεση τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο Καΐρι Σανταλάχ προξένησε το ενδιαφέρον της MI5 το 2019, οπότε υπήρχαν πληροφορίες ότι ήθελε να ταξιδέψει στο εξωτερικό, πιθανότατα για τρομοκρατικούς σκοπούς. Από την έρευνα ωστόσο δεν προέκυψε πραγματική απειλή ή άμεσος κίνδυνος. Η έρευνα έκλεισε.

Η Τάνια Μπάσετ, εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Δικαστικών Επιμελητών της Βρετανίας, δήλωσε χθες ότι ο ύποπτος είναι Λίβυος πρόσφυγας με βεβαρημένο ποινικό μητρώο για εγκλήματα που δεν συνδέονται με την τρομοκρατία και πρόσθεσε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα.

Μέχρι στιγμής, έχει κατονομαστεί ένα από τα τρία θύματα της επίθεσης – τρεις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν. Πρόκειται για έναν 36χρονο καθηγητή Ιστορίας, τον 36χρονο Τζέιμς Φέρλονγκ, ο οποίος περιγράφεται από τους οικείους τους ως ένας «υπέροχος, έξυπνος, τίμος άνθρωπος με χιούμορ».

Αν σου άρεσε κάνε