BoJ: Προσφέρει 77,74 δισ. δολ. στις τράπεζες για δανεισμό για τις επιχειρήσεις

BoJ: Προσφέρει 77,74 δισ. δολ. στις τράπεζες για δανεισμό για τις επιχειρήσεις

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:47 Δημιουργία 24/06/20, 15:44

Το ποσό των 8,28 τρισ. γιεν (77,74 δισ. δολαρίων) σε δάνεια προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, προσέφερε η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, με βάση ένα νέο πρόγραμμα δανεισμού που στόχο έχει να διοχετεύσει κεφάλαια στις πληγείσες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις.

Τα τριμηνιαία δάνεια θα επεκταθούν μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, τόνισε η Bank of Japan.

Η κίνηση αυτή είναι η πρώτη που ανακοινώνεται από τον Μάιο, όταν ενώθηκαν αρκετές αντίστοιχες διευκολύνσεις προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ενιαίο πρόγραμμα δανεισμού με στόχο να διοχετεύονται κεφάλαια στις πληγείσες επιχειρήσεις από τις τράπεζες.

Η κεντρική τράπεζα έχει δηλώσει πως αναμένει το ποσό των χρημάτων που θα διοχετευθεί μέσω του προγράμματος, να φτάσει τελικά τα 110 τρισ. γιεν.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας χαλάρωσε τη νομισματική της πολιτική τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, υποσχόμενη να αγοράσει περισσότερα assets, και να δημιουργήσει διευκολύνσεις στο δανεισμό για να διοχετεύει κεφάλαια στις επιχειρήσεις.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξήθηκε στους 180 από τις μόλις 18 εταιρείες τον Μάρτιο, αφότου η BoJ αποφάσισε να πληρώσει επιτόκιο 0,1% στις τράπεζες που αξιοποιούσαν το πρόγραμμα –ουσιαστικά τις επιδότησε για να πάρουν λεφτά από την κεντρική τράπεζα.

Αν σου άρεσε κάνε