Κορονοϊός: Πώς η Γαλλία βάζει στο στόχαστρο τις «κρυμμένες εστίες»

Κορονοϊός: Πώς η Γαλλία βάζει στο στόχαστρο τις «κρυμμένες εστίες»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:05 Δημιουργία 26/06/20, 15:03

Έτοιμες να διενεργήσουν 1,3 εκατ. διαγνωστικά τεστ στην Ιλ ντε Φρανς είναι οι υγειονομικές αρχές της Γαλλία, στο πλαίσιο ενός πειραματικού προγράμματος με στόχο την ανίχνευση «κρυμμένων εστιών» του Covid-19.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν, στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν κάτοικοι 30 περιφερειών, οι οποίοι έχουν προσκληθεί να υποβληθούν σε διαγνωστικές εξετάσεις. Εάν το πρόγραμμα αποδειχτεί αποτελεσματικό, θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Γαλλία.

Στόχος είναι να υποβληθούν σε εξετάσεις πολίτες οι οποίοι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, αλλά βρίσκονται κοντά σε αναγνωρισμένες εστίες και επομένως μπορεί να μεταδίδουν τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν.

Στους 1,3 εκατ. πολίτες θα αποσταλεί «πρόσκληση» για να υποβληθούν σε τεστ σε οποιοδήποτε εργαστήριο υγείας στην περιοχή.

«Η κορύφωση των λοιμώξεων του Μαρτίου και του Απριλίου είναι πίσω μας, αλλά δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό», δήλωσε ο Βεράν. «Πρέπει να αποφύγουμε μεγάλες συγκεντρώσεις και επικίνδυνες συμπεριφορές», τόνισε μία εβδομάδα μετά το Fete de la Musique το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου πολίτες έπιναν και χόρευαν χωρίς να τηρούν αποστάσεις στο Παρίσι.

Σε κάθε περίπτωση, περισσότερες από έξι εβδομάδες μετά το τέλος του αυστηρού lockdown των δύο μηνών και περισσότερο από τρεις εβδομάδες μετά την άρση των περισσότερων περιορισμών στο Παρίσι, δεν υπάρχουν ενδείξεις αναζωπύρωσης της πανδημίας στη χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε