Ιταλία: Ο στρατός στους δρόμους για καραντίνα σε μετανάστες στο νότο της χώρας

Ιταλία: Ο στρατός στους δρόμους για καραντίνα σε μετανάστες στο νότο της χώρας

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 26/06/20, 17:28

Μια τοπική εμφάνιση μαζικών κρουσμάτων σε συγκρότημα ακατοίκητων εργατικών κατοικιών του προαστίου Μοντραγκόνε της Νάπολι, στη Νότια Ιταλία, που έχει καταληφθεί από μετανάστες -στην συντριπτική τους πλειονότητα Βούλγαροι εποχικοί εργάτες στα χωράφια - προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων (ΑNSA) τουλάχιστον 40 άτομα τα οποία έχουν βρει κατάλυμα στο κτίριο εντοπίστηκαν θετικά στον κοροναϊό.

Μπροστά στον κίνδυνο δημιουργίας ενός νέου «Σημείου Μηδέν» που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα δεύτερο κύμα της νόσου στην ήδη πολύ βαριά πληγείσα από πρώτο κύμα της πανδημίας χώρα, η Κυβέρνηση Κόντε αποφάσισε να σφραγίσει το κτίριο, θέτοντας σε καραντίνα όλους τους ενοίκους .

Μάλιστα, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι κανένας δεν θα επιχειρήσει να βγει από το κτίριο Ιταλοί στρατιώτες ανέλαβαν τη φρούρησή του.

Η επιβολή lockdown προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μεταναστών, οι οποίοι αρχικά προσπάθησαν να αποτρέπουν το σφράγισμα του κτιρίου, πετώντας ακόμα και καρέκλες κουζίνας από τα μπαλκόνια, και εν συνεχεία θέλησαν να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας τις ιταλικές αρχές για ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος τους.

Από την πρώτη ημέρα εμφάνισης του ιού στη χώρα, η Ιταλία έχει καταγράψει συνολικά 239.706 κρούσματα - 34678 και βρίσκεται στην 4η θέση στον κόσμο, ως προς τον αριθμό των θυμάτων από κοροναϊό.

Αν σου άρεσε κάνε