Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στη Γλασκώβη της Σκωτίας

Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στη Γλασκώβη της Σκωτίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:41 Δημιουργία 26/06/20, 17:37

Νεκρός είναι ο άνδρας της επίθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Γλασκώβης με μαχαιρώματα κατά πολιτών, όπως ανέφερε η αστυνομία της Σκωτίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της, ο άνδρας έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας, ενώ 6 άτομα έχουν τραυματιστεί από την επίθεση του και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας αστυνομικός, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη αλλά σταθερή.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το εάν το περιστατικό σχετίζεται με τρομοκρατικά κίνητρα.

Σε μήνυμά του στο twitter ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εκφράζει τη θλίψη του για το συμβάν και τη συμπαράστασή του στα θύματα και στις οικογένειές τους.

Επίσης σε μήνυμά της η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον, χαρακτηρίζει το περιστατικό φρικτό και στρέφει τις σκέψεις της προς όσους ενεπλάκησαν, ενώ επισημαίνει ότι ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, κάνει λόγο για «βαθιά ανησυχητικά νέα» από τη Γλασκώβη, ζητά από τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας και εκφράζει την στήριξή της στις υπηρεσίες αντιμετώπισης του έκτακτου περιστατικού.

Αν σου άρεσε κάνε