Πάνω από 140 νεκροί από κατολίσθηση σε ορυχείο νεφρίτη στη βόρεια Μιανμάρ

Πάνω από 140 νεκροί από κατολίσθηση σε ορυχείο νεφρίτη στη βόρεια Μιανμάρ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:58 Δημιουργία 02/07/20, 17:47

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση που σημειώθηκε σε ορυχείο νεφρίτη στη βόρεια Μιανμάρ, ανακοίνωσε σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία της χώρας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 140.

«Οι εργάτες του ορυχείου παρασύρθηκαν από ένα κύμα λάσπης που προκλήθηκε από τις σημαντικές νεροποντές στην περιοχή», διευκρινίζει η πυροσβεστική υπηρεσία στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε ορυχείο της πλούσιας σε κοιτάσματα νεφρίτη περιοχής Χπάκαντ της πολιτείας Καχίν, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

«Συνολικά έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής 113 πτώματα (…) Αυτήν την στιγμή διεξάγονται επιχειρήσεις διάσωσης», προσθέτει η πυροσβεστική στην ανάρτησή της στο Facebook.

Δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στην ιδιαίτερα επικερδή αλλά φτωχά ρυθμιζόμενη βιομηχανία νεφρίτη της χώρας, η οποία χρησιμοποιεί χαμηλά αμειβόμενους μετανάστες για την εξόρυξη του πολυπόθητου στην Κίνα πολύτιμου λίθου.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο, ειδικά κατά την περίοδο των μουσώνων.

Οι διασώστες εργάζονταν όλο το πρωί για να ανασύρουν τα πτώματα από μια λίμνη λάσπης, χρησιμοποιώντας λάστιχα σαν αυτοσχέδιες σχεδίες. Όμως η επιχείρηση διάσωσης χρειάστηκε να σταματήσει, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Αν σου άρεσε κάνε