Αυστραλία: «Λουκέτο» μετά από 100 χρόνια στα σύνορα μεταξύ πολιτειών

Αυστραλία: «Λουκέτο» μετά από 100 χρόνια στα σύνορα μεταξύ πολιτειών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:00 Δημιουργία 06/07/20, 10:57

Τα σύνορα ανάμεσα στις δύο πολυπληθέστερες πολιτείες της Αυστραλίας, τη Βικτόρια και τη Νέα Νότια Ουαλία, θα κλείσουν από το μεσημέρι της Τρίτης επ’ αόριστον, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βικτόριας, ο Ντάνιελ Άντριους, εν μέσω του ξεσπάσματος της πανδημίας του κορoνοϊού στην πολιτεία του.

Πρόκειται για την πρώτη φορά εδώ και 100 χρόνια που θα κλείσουν τα σύνορα μεταξύ των δυο πολιτειών, όπως μεταδίδει το Reuters. Οι αρμόδιες αρχές είχαν κλείσει τελευταία φορά τα σύνορα μεταξύ της Βικτόριας και της Νέας Νότιας Ουαλίας το 1919, κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Ισπανικής Γρίπης.

Οι αρχές της Βικτόριας κατέγραψαν 127 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες — τον υψηλότερο αριθμό αφότου άρχισε η πανδημία. Ανακοίνωσαν επίσης έναν νέο θάνατο εξαιτίας της COVID-19, γεγονός που αύξησε τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην Αυστραλία στους 105 νεκρούς.

Το κλείσιμο των συνόρων της Βικτόριας με τη Νέα Νότια Ουαλία θα τεθεί σε ισχύ στις 11:59 αύριο (τοπική ώρα), διευκρίνισε ο Άντριους.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό αυξάνονται στη Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της Βικτόριας, εδώ και αρκετές ημέρες, εξωθώντας τις αρχές να επιβάλλουν αυστηρά μέτρα, να συστήνουν την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης και να θέσουν σε απόλυτο lockdown εννέα πολυκατοικίες, σε συνολικά 30 συνοικίες της.

Η κίνηση, πάντως, αναμένεται να πλήξει την ανάκαμψη της οικονομίας της Αυστραλίας, η οποία οδεύει προς την καταγραφή της πρώτης ύφεσής της εδώ και τρεις δεκαετίες.

Αν σου άρεσε κάνε