Η Καταλωνία καθιστά παντού υποχρεωτική τη χρήση μάσκας

Η Καταλωνία καθιστά παντού υποχρεωτική τη χρήση μάσκας

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 08/07/20, 16:26

Η τοπική κυβέρνηση της Καταλωνίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική παντού, τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοικτούς χώρους, μέχρι η επιστήμη να βρει το εμβόλιο του κορoναϊού.

Το νέο κύμα Covid-19 που σαρώνει την περιοχή της ανατολικής Ισπανίας υποχρεώνει την Καταλονία να επιστρέψει σε αυστηρά μέτρα περιορισμών, όπως εκείνα της περασμένης άνοιξης, αλλά μόνο σε συγκεριμένες περιοχές.

Ωστόσο από την Πέμπτη θα γίνει η πρώτη περιφέρεια της Ισπανίας που θα επιβάλει παντού την προστατευτική μάσκα προσώπου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Κιμ Τόρα.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της καταλανικής Γκενεραλιτάτ είπε ότι την Τετάρτη θα αποφασιστεί από τις τοπικές αρχές η υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους ανεξαρτήτως της δυνατότητάς τους να τηρήσουν την ελάχιστη απόσταση του ενάμιση μέτρου ανάμεσά τους, ενώ στην υπόλοιπη Ισπανία ο νόμος επιβάλλει τη μάσκα μόνο αν είναι ανέφικτη η τήρηση της απόστασης.

Εδώ και μερικές ημέρες η καταλανική περιφέρεια της Σεγριά με πρωτεύουσα τη Γιέιδα (Λέριδα στα καταλανικά) είναι σε απόλυτη απομόνωση, με 210.000 κατοίκους να έχουν ουσιαστικά επιστρέψει στην κατάσταση που όλη η Ισπανία βίωσε από τα μέσα Μαρτίου ως τις αρχές Μαΐου.

«Η υποχρεωτική χρήση μάσκας δε θα είναι μόνο για τη Σεγριά αλλά για όλη την Καταλονία,» διευκρίνισε ο κ. Τόρα.

Αν σου άρεσε κάνε