Η Κομισιόν μιλά για τη χειρότερη ύφεση του τελευταίου αιώνα

Η Κομισιόν μιλά για τη χειρότερη ύφεση του τελευταίου αιώνα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:25 Δημιουργία 08/07/20, 16:55

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική ύφεση που έχει παρουσιαστεί εδώ και περίπου 100 χρόνια, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας από τις Βρυξέλλες την Τετάρτη σε προπαρασκευαστική συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ, εν όψει της Συνόδου Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης στις 17 και 18 Ιουλίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι και η Άγκελα Μέρκελ, ως προεδρεύουσα της ευρωπαϊκής προεδρίας από τη Γερμανία.

Η κ. φον ντερ Λάιεν ανέφερε πως «οι αποφάσεις που θα λάβουμε τις επόμενες εβδομάδες για το Ταμείο Ανάκαμψης και το κοινό προϋπολογισμό θα καθορίσουν των μέλλον των επόμενων γενιών της Ευρώπης».

Επιπροσθέτως, η κ. φον Ντερ Λάιεν τόνισε ότι «εάν θέλουμε να βγούμε πιο ισχυροί από την κρίση, πρέπει να αλλάξουμε όλοι προς το καλύτερο κι αυτό περιμένουν από εμάς οι Ευρωπαίοι», και σημείωσε ότι η οικονομική ανάκαμψη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, της ψηφιοποίησης και της ανθεκτικότητας.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «δεν πρέπει να υπάρχει αμέλεια του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου. Το ΠΔΠ είναι εδώ για να μείνει, είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για να υλοποιήσουμε τους μακροπρόθεσμους στόχους μας», ανέφερε.

Η ίδια έκανε λόγο για μια κρίση «βαθύτερη και ευρύτερη σε σχέση με την προηγούμενη πριν από δέκα χρόνια» υπογραμμίζοντας ότι η λέξη που χαρακτηρίζει αυτή την προεδρία είναι το «Μαζί», κάνοντας λόγο για τη «μηχανή της Ένωσης».

Αν σου άρεσε κάνε