Βέλγιο: Στην «πορτοκαλί» λίστα η Ελλάδα

Βέλγιο: Στην «πορτοκαλί» λίστα η Ελλάδα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:58 Δημιουργία 09/07/20, 09:56

Στην «πορτοκαλί» λίστα χωρών των βελγικών αρχών με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά τους, βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir που δημοσίευσε λίστα με «κόκκινες», «πορτοκαλί» και «πράσινες» χώρες.

Η Ελλάδα με ακόμη έξι χώρες (Kύπρο, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) εμφανίζεται στην «πορτοκαλί» λίστα, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο προτείνεται να υποβάλλονται σε τεστ και να μπαίνουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, χθες υπήρξε επικοινωνία των ελληνικών αρχών με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το θέμα, ενώ σήμερα αναμένεται εκ νέου επαφή των δύο πλευρών.

«Μην κοιτάτε την τρίχρωμη σήμανση στην επιλογή «διακοπές» του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει ακόμη πληροφορίες που έχουν σχέση με την παλιά σήμανση των χρωμάτων, η οποία έχει αλλάξει εντελώς» ανέφερε χθες βράδυ ο Υβ Βαν Λατέμ, μιλώντας στο rtbf.

Ο Βέλγος εκπρόσωπος για τη μάχη κατά του κορωνοϊού σημείωσε ότι για τις επόμενες 24 με 36 ώρες οι πολίτες δεν πρέπει να συμβουλεύονται τη συγκεκριμένη λίστα ή οποία θα ανανεωθεί.

Αν σου άρεσε κάνε