Νότια Κορέα: Νεκρός ο δήμαρχος της Σέουλ

Νότια Κορέα: Νεκρός ο δήμαρχος της Σέουλ

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 09/07/20, 21:10

Ο δήμαρχος της Σεούλ Παρκ Γουόν-σουν βρέθηκε νεκρός, λίγες ώρες αφότου η κόρη του δήλωσε την εξαφάνισή του στις αρχές, πυροδοτώντας μια ευρεία κινητοποίηση για τον εντοπισμό του, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία της Σεούλ, το πτώμα του βρέθηκε στο όρος Μπουγκάκ, στα βόρεια της πρωτεύουσας. Κοντά στο σημείο αυτό είχε εντοπιστεί για τελευταία φορά το σήμα του κινητού τηλεφώνου του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η κόρη του δημάρχου κατήγγειλε την εξαφάνισή του στις αρχές λέγοντας ότι το τηλέφωνό του ήταν κλειστό και ότι είχε αφήσει ένα μήνυμα «σαν διαθήκη».

Ο Παρκ, επί πολλά χρόνια δήμαρχος της πόλης των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, ήταν ένας πολιτικός με μεγάλη επιρροή στη χώρα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κοροναϊού. Θεωρείτο ως πιθανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2022 με τους φιλελεύθερους.

Εκατοντάδες αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αναζητούσαν τον δήμαρχο επί ώρες. Ο Παρκ έφυγε από την επίσημη κατοικία του γύρω στις 10.40 το πρωί, τοπική ώρα. Φορούσε μαύρο καπέλο και κρατούσε ένα σακίδιο. Προηγουμένως είχε ακυρώσει μια σύσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, όπως ανέφεραν πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Παρκ, που ήταν δήμαρχος της Σεούλ από το 2011, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τεράστιες Διαδηλώσεις Υπό το Φως των Κεριών που οδήγησαν στην ανατροπή της προέδρου Παρκ Γκέουν-χιέ το 2017.

Αν σου άρεσε κάνε