Ο Ερντογάν καλύπτει με κουρτίνες τις αγιογραφίες στην Αγία Σοφία

Ο Ερντογάν καλύπτει με κουρτίνες τις αγιογραφίες στην Αγία Σοφία

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 22/07/20, 18:11

.Με κουρτίνες πρόκειται να καλυφθούν τελικά οι αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας, μετά τη μετατροπή της σε τζαμί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.

Ο Αλί Ερμπάς, ο οποίος βρέθηκε και σήμερα στην Αγία Σοφία για επιθεώρηση, ανέφερε ότι «ένα μέρος της επικάλυψης έχει ολοκληρωθεί.

Τα υπόλοιπα μωσαϊκά και οι αγιογραφίες αυτή τη στιγμή καλύπτονται με κουρτίνες. Με τις δυνατότητες της τεχνολογίας θα τοποθετηθεί ένα σύστημα, χωρίς καν να μπει ούτε ένα καρφί».

Αναφορικά με τα χαλιά, ο Αλί Ερμπάς είπε ότι στρώνονται και ότι όλες οι ετοιμασίες είναι σε εξέλιξη. «Ο κήπος πίσω, το προαύλιο καθαρίζονται και τακτοποιούνται ώστε –ακόμη κι αν δεν υπάρχουν χαλιά- να μπορούν να προσευχηθούν οι άνθρωποι», σημείωσε, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή «πρώτα ο Αλλάχ την Παρασκευή θα είναι όλα έτοιμα, χωρίς κανένα πρόβλημα».

Δωρεάν διαμονή

Στο μεταξύ, από τον ενθουσιασμό του ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην περιοχή γύρω από την Αγία Σοφία ανακοίνωσε ότι παραχωρεί το κατάλυματου δωρεάν σε όσους θα παρευρεθούν για την προσευχή της Παρασκευής.

Αν σου άρεσε κάνε