Νουθεσίες από την Τουρκία στην Αίγυπτο για τη Λιβύη

Νουθεσίες από την Τουρκία στην Αίγυπτο για τη Λιβύη

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 23/07/20, 15:06

Η Τουρκία προειδοποίησε την Αίγυπτο κατά μίας πιθανής ανάπτυξης δυνάμεών της στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης και επέκρινε έντονα τον ρόλο του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας έτσι την απειλή κλιμάκωσης της βίας και των γεωπολιτικών εντάσεων στην πλούσια σε πετρέλαιο χώρα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα σχόλια του Ιμπραήμ Καλίν, εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, έρχονται λίγες μέρες αφότου το κοινοβούλιο της Αιγύπτου έδωσε το πράσινο φως για δυνητική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη για να υποστηρίξει τον Χαλίφα Χαφτάρ. Η Τουρκία υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης με έδρα την Τρίπολη.

«Η πρόσφατη ανακοίνωση της αιγυπτιακής κυβέρνησης και του κοινοβουλίου που δίνει στην κυβέρνηση την εντολή - ή την άδεια - για την αποστολή αιγυπτιακών στρατευμάτων στη Λιβύη είναι πολύ αντιπαραγωγική», δήλωσε ο Kalin την Πέμπτη κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής, με έδρα τις Βρυξέλλες. «Θα είναι μια επικίνδυνη στρατιωτική περιπέτεια για την Αίγυπτο», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε