ΗΠΑ: Η Ρωσία εξακολουθεί να στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λιβύη

ΗΠΑ: Η Ρωσία εξακολουθεί να στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λιβύη

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 24/07/20, 21:32

Η Ρωσία εμφανίζεται να στέλνει περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό στους μισθοφόρους της που βρίσκονται την Λιβύη, περιλαμβανομένης και της πόλης Σύρτης που είναι σημείο ανάφλεξης, παρά το εμπάργκο όπλων, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στην Αφρική.

Η αμερικανική στρατιωτική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία και συγκεκριμένα δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροπλάνα περιλαμβανομένου και ενός IL-6s,τα οποία μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό στους μαχητές της ρωσικής Ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner.

Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη έχουν κινητοποιήσει τις δυνάμεις γύρω από την πόλη Σύρτη, όπου μια οποιαδήποτε νέα μεγάλη κλιμάκωση θα ενισχύσει τα σχέδια κύριων περιφερειακών δυνάμεων να εμπλακούν περαιτέρω στην δύσκολη αυτή διένεξη.

Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που έχει την έδρα της στην Τρίπολη και έχει αναγνωρισθεί διεθνώς, υποστηρίζεται από την Τουρκία. Οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ και διοικητή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) που ελέγχουν την ανατολική Λιβύη, υποστηρίζονται από την Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.

«Ο τύπος και οι ποσότητες των εξοπλισμών δείχνουν μια πρόθεση προς την κατεύθυνση του να συντηρείται μια διαρκής επιθετική μάχιμη δράση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής Διοίκησης στην Αφρική.

Τόσο η Ρωσία όσο και ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός έχουν διαψεύσει προηγούμενες δηλώσεις του αμερικανικού στρατού ότι η Μόσχα έχει στείλει μαχητικά αεροσκάφη για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις της Ιδιωτικής στρατιωτικής Εταιρείας Wagner.

Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας είχαν απωθήσει νωρίτερα αυτόν τον χρόνο τις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού από τα περισσότερα εδάφη στη βορειοδυτική Λιβύη συμπεριλαμβανομένης της Τρίπολης καταστρέφοντας αρκετά ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός πάντως έχει σταματήσει να οπισθοχωρεί στην κεντρική παράκτια πόλη της Σύρτης, την οποία ανακατέλαβε τον Ιανουάριο καθώς βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας και η γραμμή του μετώπου έχει σταθεροποιηθεί εκεί.

Αν σου άρεσε κάνε