Το Oruc Reis ετοιμάζεται για τα νότια του Καστελόριζου, γράφουν οι Τούρκοι

Το Oruc Reis ετοιμάζεται για τα νότια του Καστελόριζου, γράφουν οι Τούρκοι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:09 Δημιουργία 27/07/20, 16:15

Νέα σενάρια για έρευνες του τουρκική πλοίου Oruc Reis στα νότια του Καστελόριζου κάνουν λόγο τη Δευτέρα τουρκικά media, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σε επιφυλακή για νέες προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου DHA, «σήμερα το πρωί, υπήρξε κινητικότητα στο πλοίο Oruc Reis, που είναι αγκυροβολημένο στην Αττάλεια. Το πλοίο, στο οποίο ξεφορτώθηκε με τη βοήθεια γερανού κάποιο φορτίο, αναμένεται να ξεκινήσει σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο».

Και το τηλεγράφημα του πρακτορείου συνεχίζει ως εξής:

«Το Oruc Reis, το οποίο θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, προετοιμάζεται για τη νέα του θέση. Το Oruc Reis, το οποίο είχε προηγουμένως διεξάγει σεισμικές έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και το Μαρμαρά, έπειτα άρχισε να δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο. Το ερευνητικό πλοίο, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην αποβάθρα έξω από το λιμάνι της Αττάλειας, αναμένεται να ξεκινήσει νέες σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Γερανός ξεφόρτωσε τις πρωινές ώρες σήμερα φορτίο στο πλοίο Oruc Reis.

55 άτομα απασχολούνται στο Oruc Reis, το οποίο έχει μήκος 86 μέτρα και πλάτος 23 μέτρα. Το σεισμικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα αναζητήσει πολύτιμα στοιχεία στον πυθμένα της θάλασσας, ειδικά στα νότια του Καστελόριζου στη Μεσόγειο προκειμένου να συμβάλλει έπειτα στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Εξάλλου, σύμφωνα με το marinetraffic.com, το άλλο τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros βρίσκεται ανοικτά του λιμανιού Τασούκου, απέναντι από το Ριζοκάρπασο, και έχει σχεδόν μηδενική ταχύτητα.

Αν σου άρεσε κάνε