Επικοινωνία Αναστασιάδη με Πούτιν για την τουρκική προκλητικότητα

Επικοινωνία Αναστασιάδη με Πούτιν για την τουρκική προκλητικότητα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:40 Δημιουργία 30/07/20, 14:15

Η τουρκική προκλητικότητα προς την Κύπρο, με αφορμή την κάθοδο του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Barbaros σήμερα στην κυπριακή ΑΟΖ, βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Νίκος Αναστασιάδης με τον Ρώσο ομόλογο του, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την κυπριακή προεδρία, Ρώσος πρόεδρος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον Ταγίπ Ερντογάν τους προβληματισμούς που έθεσε ο κ. Αναστασιάδης.

Σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο, αναφέρει ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις προοπτικές γύρω από την επίλυση της κρίσης στην Κύπρο.

«'Αγγιξαν τα περιφερειακά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προοπτικές επίλυσης των διαφορών στην Κύπρο», αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε κατόπιν κυπριακής πρωτοβουλίας και ενόψει και της επετείου η οποία θα σηματοδοτήσει 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οι δύο Πρόεδροι τόνισαν επίσης την ανάγκη «βελτίωσης του συμβατικού νομικού πλαισίου των διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοδοτήσεων και των επενδύσεων», πρόσθεσε το Κρεμλίνο.

Οι κύριοι Πούτιν και Αναστασιάδης επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να «ενισχύσουν περαιτέρω τους εμπορικούς, οικονομικούς και ανθρωπιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών», καταλήγει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Αν σου άρεσε κάνε