Η... όχι και τόσο πειστική δικαιολογία του Τραμπ για την αναβολή των εκλογών στις ΗΠΑ

Η... όχι και τόσο πειστική δικαιολογία του Τραμπ για την αναβολή των εκλογών στις ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:15 Δημιουργία 31/07/20, 08:11

Χωρίς να καταφέρει να δώσει πειστικές εξηγήσεις μετά από το σάλο που προκλήθηκε από την αναφορά του για την αναβολή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) θέλοντας να δώσει εξηγήσεις για την πρόταση του.

«Θέλω να γίνουν εκλογές και να έχουμε αποτέλεσμα, πολύ, πολύ περισσότερο από εσάς», πέταξε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο.

«Δεν θέλω αναβολή. Θέλω να γίνουν εκλογές. Όμως δεν θέλω να αναγκαστούμε να περιμένουμε τρεις μήνες και μετά να μάθουμε ότι λείπουν ψηφοδέλτια και ότι οι εκλογές δεν σημαίνουν τίποτα».

Ο Τραμπ επικαλέστηκε δημοσιεύματα στον Τύπο, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος, για τα προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει η καθυστερημένη έλευση επιστολικών ψήφων και υποστήριξε πως θα χρειάζονταν εβδομάδες, μήνες, αν όχι «χρόνια», για να ξεδιαλύνει η κατάσταση. «Θέλω να δω αλλαγή της ημερομηνίας (των εκλογών); Όχι. Αλλά δεν θέλω να έχουμε νοθευμένες εκλογές», επέμεινε.

Αυτό που φάνηκε να εισηγείται νωρίτερα χθες μέσω Twitter ο ένοικος του Λευκού Οίκου αποκρούστηκε αμέσως από στελέχη της αντιπολίτευσης, των Δημοκρατικών, αλλά και του κυβερνώντος κόμματος, των Ρεπουμπλικάνων

Αν σου άρεσε κάνε