Αποδέχτης παραπόνων ο Μακρόν στη Βηρυτό

Αποδέχτης παραπόνων ο Μακρόν στη Βηρυτό

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 06/08/20, 16:05

Αποδέχτης έντονων παραπόνων από τους πολίτες της Βηρυτού έγινε την Πέμπτη ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά την περιήγηση του Γάλλου προέδρου στην πρωτεύουσα του Λιβάνου μετά από την τραγωδία που με την πολύνεκρη έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη στο λιμάνι της πόλης, αφήνοντας τουλάχιστον 145 νεκρούς και πάνω από 5.000 τραυματίες.

«Βοηθήστε μας! Επανάσταση!» φώναζε το οργισμένο πλήθος αποδοκιμάζοντας τον πρόεδρο Αούν και επαναλαμβάνοντας «ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», ενώ ο Μακρόν πραγματοποιούσε περιοδεία στη χριστιανική συνοικία Γκεμαϊζέ, που καταστράφηκε από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν προχθές.

Εξάλλου, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γάλλος πρόεδρος είπε στο οργισμένο πλήθος στο κέντρο της Βηρυτού πως η γαλλική βοήθεια δεν θα πάει σε «διεφθαρμένα χέρια» και ότι θα επιδιώξει μια νέα συμφωνία με τις πολιτικές αρχές. «Σας εγγυώμαι αυτό - η βοήθεια δεν θα πάει σε διεφθαρμένα χέρια», είπε ο Μακρόν στους διαδηλωτές στο κέντρο της Βηρυτού.

«Θα μιλήσω με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και θα τους ζητήσω μια νέα συμφωνία. Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να τους προτείνω μια νέα πολιτική συμφωνία», είπε.

Αν σου άρεσε κάνε