Μπλόκο των ΗΠΑ με διάταγμα Τραμπ στο Tik Tok και WeChat

Μπλόκο των ΗΠΑ με διάταγμα Τραμπ στο Tik Tok και WeChat

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:23 Δημιουργία 07/08/20, 09:22

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε το μπλοκάρισμα των συναλλαγών με την κινεζική ByteDance, ιδιοκτήτρια εταιρεία της δημοφιλούς εφαρμογής διαμοιρασμού βίντεο TikTok και την εφαρμογή μηνυμάτων WeChat, σε μια κίνηση την οποία είχε προαναγγείλει ο Λευκός Οίκος.

Τα εκτελεστικά διατάγματα τα οποία εκδόθηκαν τίθενται σε ισχύ σε 45 ημέρες, και έρχονται αφότου o Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπεο δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες για τον αποκλεισμό «μη αξιόπιστων» κινεζικών εφαρμογών από ψηφιακά δίκτυα των ΗΠΑ χαρακτηρίζοντας τις εφαρμογές TikTok και WeChat ως «σημαντικές απειλές».

Νωρίτερα η Γερουσία των ΗΠΑ υιοθέτησε ομόφωνα ένα νομοσχέδιο με το οποίο απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση του TikTok, της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης της κινεζικής εταιρείας ByteDance, σε όλες τις συσκευές που χορηγεί η αμερικανική κυβέρνηση στους υπαλλήλους της ή στα μέλη του Κογκρέσου.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ τις προηγούμενες ημέρες είχε δώσει τελεσίγραφο στην Tik Tok πως θα πρέπει να έχει πουληθεί πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ. Η δημοφιλία της εφαρμογές άλλωστε την έβαλε στο «στόχαστρο» τεχνολογικών κολοσσών, μεταξύ των οποίων και η Microsoft. Δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι η αμερικανική εταιρεία θέλει να εξαγοράσει το TikTok, με εξαίρεση την αντίστοιχη εφαρμογή - υπηρεσία με ονομασία Douyin που είναι διαθέσιμη στην αγορά της Κίνας.

Αν σου άρεσε κάνε