Και η Πολωνία αποκλείει δεύτερο lockdown για τον κορονοϊό

Και η Πολωνία αποκλείει δεύτερο lockdown για τον κορονοϊό

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 07/08/20, 14:55

Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα 809 νέα κρούσματα του κορονοϊού, η έκτη ημερήσια αύξηση ρεκόρ εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάτσεκ Σασίν απέκλεισε ένα εθνικό lockdown παρότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος του αναμενόμενου.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό στο Twitter του υπουργείου Υγείας, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται εντός και στα πέριξ μεγάλων πόλεων, μεταξύ των οποίων η Βαρσοβία, η Κρακοβία και το Κατοβίτσε.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι 259 από τα κρούσματα ήταν στην Σιλεσία, την περιοχή των μεταλλωρυχείων, της οποίας η μεγαλύτερη πόλη είναι το Κατοβίτσε.

Μέχρι σήμερα 1.279 μεταλλωρύχοι έχουν μολυνθεί με κορονοϊό.

Η συντηρητική εθνικιστική κυβέρνηση έχει επιβάλει αυστηρότερους υγειονομικούς κανόνες σε μια σειρά από κομητείες της χώρας, οι οποίες περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

Επίσης έχουν απαγορευτεί τα συνέδρια, οι αθλητικές διοργανώσεις, οι συναυλίες, η λειτουργία των κλειστών κινηματογραφικών αιθουσών και των γυμναστηρίων, ενώ έχει επιβληθεί όριο 50 ανθρώπων σε γάμους. Μολαταύτα, οι εκκλησίες και τα ξενοδοχεία παραμένουν ανοιχτά.

Πριν ανακοινωθούν τα νέα στοιχεία, ο Σασίν είδε δηλώσει στην κρατική τηλεόραση: "Δεν υπάρχει περίπτωση να επιβάλουμε ένα καθολικό lockdown ξανά".

"Δεν γίνεται λόγος σήμερα με τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων ή τον πολύ υψηλό αριθμό όσων ακόμη νοσούν να κλείσουμε την οικονομία", δήλωνε.

Ο υφυπουργός Υγείας Γιάνουτς Τσιεσζίνσκι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα δεν σχεδιάζει επιπλέον περιορισμούς με στόχο την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού.

Συνολικά η χώρα έχει καταγράψει 50.324 κρούσματα και 1.787 θανάτους από COVID-19.

Οι επικριτές της κυβέρνησης την κατηγορούν ότι δεν διενεργεί υγειονομικούς ελέγχους σε ευρεία κλίμακα και αυτό σημαίνει ότι κάποιοι που έχουν μολυνθεί με τον ιό δεν το γνωρίζουν και άθελά τους μολύνουν και άλλους.

Αν σου άρεσε κάνε