Πάνω από 5 εκατ. τα κρούσματα του κορονοϊού στις ΗΠΑ

Πάνω από 5 εκατ. τα κρούσματα του κορονοϊού στις ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:13 Δημιουργία 09/08/20, 18:11

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού, αποτελώντας έτσι τη χώρα που μετρά σχεδόν το 1 τέταρτο του συνόλου των θετικών στον ιό ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα ανήλθε το πρωί της Κυριακής σε 5.000.603 ασθενείς. Οι ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν πραγματοποιήσει περισσότερα από 64 εκατομμύρια τεστ για τον κορονοϊό.

Ο αριθμός αυτός είναι, όπως έχουν συχνά τονίσει οι ειδικοί, μόνο ένα μέρος των πραγματικών μολύνσεων από τον κορονοϊό στη χώρα, που θα μπορούσε να είναι πολλές φορές υψηλότερος. Οι ΗΠΑ κατέγραψαν την Παρασκευή άλλους 1.318 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

162.441 θάνατοι από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, οι θάνατοι από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ υπολογίζονται σε 162.441 σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το δημοσίευμα, επικαλούμενο το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς. Το ανησυχητικό για τις ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, είναι πως η επιδημία του κορονοϊού δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Ένα άλλο στοιχείο που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, είναι πως το 40% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού επικεντρώνεται σε μόλις πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα, το Τέξας, τη Νέα Υόρκη και τη Τζόρτζια.

Αν σου άρεσε κάνε