Ερντογάν: Δεν επιδιώκουμε «περιπέτειες», η Ελλάδα αυξάνει την ένταση

Ερντογάν: Δεν επιδιώκουμε «περιπέτειες», η Ελλάδα αυξάνει την ένταση

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:25 Δημιουργία 13/08/20, 13:24

«Πυρά» κατά της Ελλάδας για κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο εξαπολύει ο Τούρκος πρόεδρος, που στήνει σκηνικό πολέμου με το Oruc Reis.

Ειδικότερα, μιλώντας σε συνάντηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ταγίπ Ερντογάν επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Είναι η ελληνοκυπριακή διοίκηση και η Ελλάδα – όχι η Τουρκία – που αυξάνουν την ένταση στη Μεσόγειο, αγνοώντας την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους», σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο ίδιος δήλωσε πως η λύση στη διένεξη της Τουρκίας με την Ελλάδα σχετικά με τις ενεργειακές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση και πως η Άγκυρα δεν επιδιώκει οποιεσδήποτε «περιπέτειες» στην περιοχή.

Απευθυνόμενος στα μέλη του κυβερνώντος κόμματός του, του AKP, ο Ερντογάν κάλεσε την Αθήνα να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας. «Ο δρόμος προς μια λύση στην ανατολική Μεσόγειο είναι μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης. Δεν επιδιώκουμε οποιεσδήποτε αχρείαστες περιπέτειες ούτε εντάσεις», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε