Ο Ερντογάν συνεχίζει την προπαγάνδα κατά της Ελλάδας

Ο Ερντογάν συνεχίζει την προπαγάνδα κατά της Ελλάδας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:25 Δημιουργία 13/08/20, 19:21

Συνέχεια στις εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έδωσε την Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να κάνει λόγο για «επίθεση» ελληνικής φρεγάτας κατά τουρκικού πλοίου και να απειλεί και πάλι τη χώρα μας για το ότι «η Ελλάδα θα πληρώσει ακριβά ενδεχόμενη επίθεση στο Oruc Reis».

Μιλώντας σε εκδήλωση για την ίδρυση του κόμματος του (AKP), ο Ερντογάν υποστήριξε πως η ελληνική φρεγάτα Λήμνος επιτέθηκε στο τουρκικό πλοίο Kemal Reis, με το ελληνικό σκάφος να υποχωρεί με ζημιές από το περιστατικό.

Ωστόσο, οι παραπάνω αναφορές του Ερντογάν διαψεύδονται από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αρμόδιες πηγές να αναφέρουν πως η φρεγάτα Λήμνος δεν υπέστη ζημία και ότι συμμετέχει κανονικά στις κοινές ασκήσεις με τη Γαλλία που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή νότια του Καστελόριζου σήμερα.

Επιστρέφοντας στον Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «έχουν προειδοποιήσει τους Έλληνες πως πληρώσουν ακριβά ενδεχόμενη επίθεση στο Oruc Reis», συμπληρώνοντας ότι «πήραν την πρώτη τους απάντηση σήμερα», χωρίς όμως να εξηγήσει τι εννοεί.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «η μόνη λύση στη Μεσόγειο είναι ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις, η Τουρκία δεν κυνηγά περιπέτειες».

Όπως είπε η κλιμάκωση της έντασης οφείλεται στις ελληνικές ενέργειες και επεσήμανε πως θα συζητήσει το θέμα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία πιστεύει στην επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το διεθνές δίκαιο, στη βάση του διαλόγου και της ισότητας.

Αν σου άρεσε κάνε