Με... επίδειξη ισχύος απαντά ο Τσαβούσογλου στον Μπάιντεν

Με... επίδειξη ισχύος απαντά ο Τσαβούσογλου στον Μπάιντεν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:21 Δημιουργία 17/08/20, 11:19

Με επίδειξη ισχύος απάντησε στον Τζο Μπάιντεν ο Μελβούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι μόνον το τουρκικό έθνος μπορεί να αποφασίσει να αλλάξει κυβέρνηση και πρόεδρο.

«Απορρίπτουμε σθεναρά μια τέτοια επιβολή», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στο πρακτορείο Anadolu, μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, στο έδαφος της Δομινικανής Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις Μπάιντεν δείχνουν άγνοια και έλλειψη σεβασμό στον τουρκικό λαό.

Ο Μ. Τσαβούσογλου ανέφερε ακόμη ότι είναι παράδοξο ένα πρόσωπο το οποίο έχει λάβει το χρίσμα για τη διεκδίκηση του ύπατου αξιώματος στις ΗΠΑ να κάνει τέτοια σχόλια.

Σε απόσπασμα βίντεο από συζήτησή του με μέλη της συντακτικής ομάδας των New York Times, από την περίοδο που ακόμη διεκδικούσε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος έναντι πολλών άλλων υποψηφίων, ο κ. Μπάιντεν είχε αναφέρει σχετικά με την Τουρκία και τον Τ. Ερντογάν: «Μπορούμε να υποστηρίξουμε εκείνα τα στοιχεία στην τουρκική ηγεσία τα οποία ακόμη υπάρχουν και να πάρουμε περισσότερα από αυτούς, να τους ενισχύσουμε ώστε να αντιμετωπίσουν και να νικήσουν τον Ερντογάν. Όχι με πραξικόπημα, όχι με πραξικόπημα, αλλά μέσω της εκλογικής διαδικασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Τσαβούσογλου, το σχόλιο Μπάιντεν σημαίνει: «Προσπαθήσαμε μέσω πραξικοπήματος στο παρελθόν και δεν τα καταφέραμε. Τώρα λοιπόν ας αλλάξουμε μεθοδολογία και τακτική».

Αν σου άρεσε κάνε