Σουηδία:

Σουηδία: "Οχι" στις μάσκες - "Ναι" στην απόσταση και την καθαριότητα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:02 Δημιουργία 01/09/20, 14:16

Παρά τις συνεχείς οδηγίες των ειδικών παγκοσμίως, η Σουηδία εξακολουθεί να αντιστέκεται στα μέτρα, αντιδρώντας στη χρήση μάσκας, προτρέπει τους πολίτες να τηρούν μόνο τα μέτρα για την απόσταση και την καθαριότητα των χεριών ενώ ήταν η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν επέβαλε lockdown σε μαγαζιά και επιχειρήσεις, ζητώντας από τους Σουηδούς «να αναλάβουν την προσωπική τους ευθύνη».

Αμφιλεγόμενη είναι παρόλα αυτά η τακτική της χώρας καθώς ενώ μετρά ήδη 84,000 κρούσματα και 5,800 νεκρούς, από τον Ιούνιο φαίνεται να υπάρχει κάποια ύφεση του ιού, με τα νέα κρούσματα να σημειώνουν μείωση. Με δεδομένη την «καλή» εξέλιξη του ιού, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει στρατηγική ενώ ο επιδημιολόγος και κυβερνητικός σύμβουλος Αντερς Τενγκελ, θεωρεί πως η κακή χρήση της μάσκας, μπορεί να αποδειχθεί πιο επικίνδυνη. Ο ίδιος, απορρίπτει πηγές και εκθέσεις του ΠΟΥ, χαρακτηρίζοντάς τες «αδύναμες» και υποστηρίζει πως με την τηλεργασία αλλά και τα αυστηρότερα μέτρα προστασίας σε οίκους ευγηρίας, τα κρούσματα θα μειωθούν ακόμα περισσότερο.
«Το να προσπαθήσουμε να αντικαταστήσουμε τα μέτρα αυτά με τις μάσκες δεν θα λειτουργήσει. Πολλές χώρες που υιοθέτησαν τις μάσκες παρατηρούν τώρα μεγάλη αναζωπύρωση», συμπλήρωσε.

Η Σουηδία φαίνεται να έχει μπει στο «στόχαστρο» και των υπόλοιπων Σκανδιναβικών χωρών, καθώς χώρες όπως η Νορβηγία, η Δανία κ.α., οι οποίες παλαιότερα ασπάζονταν τις ίδιες μεθόδους, έχουν πλέον αναθεωρήσει και καλούν τον Τένγκελ να ακολουθήσει το παράδειγμά τους.

Αν σου άρεσε κάνε