Ταξίδι ινκόγκνιτο Μακρόν στο Ιρακ - «Είμαστε στο πλευρό σας»

Ταξίδι ινκόγκνιτο Μακρόν στο Ιρακ - «Είμαστε στο πλευρό σας»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:21 Δημιουργία 02/09/20, 12:44

Ανεπιβεβαίωτη παρέμενε έως την τελευταία στιγμή για λόγους ασφαλείας από τη γαλλική προεδρεία, η επίσκεψη του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, στο Ιράκ προκειμένου να συναντηθεί με Ιρακινούς αξιωματούχους στο πλαίσιο «μιας νέας πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τον ΟΗΕ για την προώθηση της εθνικής κυριαρχίας» της χώρας.

Στην επίσκεψή του στη Βαγδάτη, ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί για πρώτη φορά με το νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό Μουστάφα αλ Καντίμι, αλλά και τον πρόεδρο Μπαρχάμ Σάλεχνου ενώ πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη ξένου ηγέτη από την εκλογή του νέου πρωθυπουργού το Μάϊο.

«Η μάχη για την εθνική κυριαρχία του Ιράκ είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου ο λαός και αυτή η χώρα που έχουν τόσο υποφέρει να μην υποκύψουν στο μοιραίο που θα ήταν να κυριευθεί από τις περιφερειακές δυνάμεις και την ισλαμική τρομοκρατία. Υπάρχουν ηγέτες και λαός που έχουν επίγνωση αυτού και οι οποίοι θέλουν να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους. Ο ρόλος της Γαλλίας είναι να τους βοηθήσει»», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος από το Παρίσι.

Τη στήριξη της Γαλλίας προς το Ιρακ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, είχε τονίσει και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, σε ομιλίες της, υπογραμμίζοντας: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η μάχη κατά του Νταές (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) δεν έχει τελειώσει. Είμαστε στο πλευρό σας»

Αν σου άρεσε κάνε