Μισέλ: Στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο στη Σύνοδο Κορυφής

Μισέλ: Στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο στη Σύνοδο Κορυφής

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:08 Δημιουργία 04/09/20, 15:57

Την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο, έχει ως στόχο η σύνοδος κορυφής της 24ης-25ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η σύνοδος είναι ίσως ο μόνος τρόπος διευθέτησης των προβλημάτων των δύο χωρών ενώ τόνισε πως θα επιβεβαιωθεί η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Θα δούμε τα εργαλεία στην εξωτερική μας πολιτική, μια προσέγγιση μαστίγιου και καρότου - ποια εργαλεία θα χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε τη σχέση μας και ποια εργαλεία για να αντιδράσουμε αν δεν μας σέβονται. Θέλουμε να μας σέβονται», υπογράμμισε ο κ. Μισέλ, ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Σαρλ Μισέλ, δε θέλησε να αναφερθεί στις πιθανές κυρώσεις ή κίνητρα προς την Τουρκία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters όμως, η Άγκυρα θέλει μια διαφορετική τελωνειακή σχέση με την Ε.Ε. – επιθυμία που δεν εκπληρώθηκε μετά το πραξικόπημα του 2016 αλλά φαίνεται δυσαρεστημένη και από τις καθυστερήσεις των καταβολών της ενίσχυσης των 6 δις. που λαμβάνει για τη φιλοξενία προσφύγων.

Αν σου άρεσε κάνε