Ο Λουκασένκο στη Ρωσία τη Δευτέρα, ενώ «βράζει» η Λευκορωσία

Ο Λουκασένκο στη Ρωσία τη Δευτέρα, ενώ «βράζει» η Λευκορωσία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:59 Δημιουργία 11/09/20, 17:29

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο θα επισκεφθεί την Ρωσία την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου για να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην πόλη Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών αλλά και θέματα στρατηγικής συνεργασίας.

Πούτιν και Λουκασένκο κατά την συνάντησή τους σχεδιάζουν να συζητήσουν τις προοπτικές προώθησης της διαδικασίας ολοκλήρωσης στο πλαίσιο του Ενωσιακού κράτους και την υλοποίηση μεγάλων κοινών έργων, αναφέρει το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πρόκειται για επίσκεψη εργασίας και δεν προγραμματίζεται να υπογραφούν οιεσδήποτε συμφωνίες.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι σήμερα, κατά την διάρκεια σύσκεψης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας της οποίας προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος, συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας των συνομιλιών που θα έχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Στο μεταξύ, σήμερα ο πρόεδρος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom Αλεξέι Μίλερ συναντήθηκε στην Μόσχα με τον Λευκορώσο πρέσβη Βλαντίμιρ Σεμάσκο και τον υπουργό Ενέργειας της Λευκορωσίας Βίκτορ Καρανκέβιτς, με τους οποίους συζήτησε τρέχοντα θέματα όπως και θέματα που αφορούν την μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του φυσικού αερίου.

Οι αρχές της Λευκορωσίας έχουν εξαπολύσει ένα κύμα καταστολής των μαζικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται κατά του Λευκορώσου ηγέτη Λουκασένκο, μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου στη χώρα, το αποτέλεσμα των οποίων αποτελεί, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, προϊόν νοθείας.

Αν σου άρεσε κάνε