Εμβόλιο σε λίγες εβδομάδες «βλέπει» ο Τραμπ ευλογώντας τα γένια της κυβέρνησής του

Εμβόλιο σε λίγες εβδομάδες «βλέπει» ο Τραμπ ευλογώντας τα γένια της κυβέρνησής του

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:34 Δημιουργία 16/09/20, 08:31

Ζήτημα τριών ή τεσσάρων εβδομάδων θεωρεί πως είναι η διάθεση ενός εμβολίου για τον κορονοϊό ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρόβλεψη αυτή του προέδρου των ΗΠΑ έρχεται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις Αμερικανών αξιωματούχων από τον τομέα της Υγείας, αλλά και της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer, η οποία έχει δηλώσει ότι θα γνωρίζει έως τα τέλη Οκτωβρίου, εάν το εμβόλιο είναι πετυχημένο.

Ο Τραμπ μιλώντας σε μία εκδήλωση που φιλοξενήθηκε από το ABC News στη Φιλαδέλφεια, υπερασπίστηκε τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνησή του, δηλώνοντας ότι το εμβόλιο θα διανεμηθεί σύντομα.

«Είμαστε πολύ κοντά για να έχουμε ένα εμβόλιο», είπε ο ίδιος. «Αν θέλετε να ξέρετε την αλήθεια, για την προηγούμενη κυβέρνηση θα απαιτούνταν ίσως χρόνια για την ύπαρξη ενός εμβολίου, εξαιτίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) και όλων των εγκρίσεων. Βρισκόμαστε μεταξύ εβδομάδων για να το έχουμε. Ξέρετε, μπορεί να είναι τρεις ή τέσσερις εβδομάδες», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ καταγράφηκαν τουλάχιστον 37.017 νέα κρούσματα, με τα συνολικά κρούσματα να αγγίζουν τα 6,61 εκατομμύρια. Οι θάνατοι από το νέο κορονοϊό αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 1.105 με τους συνολικούς θανάτους να αγγίζουν τις 195.699.

Αν σου άρεσε κάνε