Φον ντερ Λάιεν: Έμφαση στους στόχους για περιβάλλον και ψηφιακή ανάπτυξη

Φον ντερ Λάιεν: Έμφαση στους στόχους για περιβάλλον και ψηφιακή ανάπτυξη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:04 Δημιουργία 16/09/20, 12:39

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διπλασίασε τους στόχους σχετικά με την προστασία του κλίματος και την ψηφιακή επανάσταση, που είχε θέσει όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της ως πρόεδρος της Κομισιόν, το Δεκέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασε ένα πλάνο που αφορά στους 2 σημαντικότερους για την ίδια πυλώνες, οι οποίοι θα οδηγήσουν στην επιβίωση της Ευρώπης και το οποίο περιλαμβάνει τον περαιτέρω περιορισμό εκπομπής αερίων κατά 55% αυτών από το 1990 έως το 2030, και σχετικά με τον τωρινό στόχο του 40%, ενώ ζήτησε και την αύξηση των επενδύσεων στην τεχνολογία, προκειμένου η Ευρώπη να μπορεί να ανταγωνιστεί Κίνα και ΗΠΑ.

«Αυτή είναι η στιγμή για την Ευρώπη να εμπιστευθεί ο ένας τον άλλον και να παραμείνουμε ενωμένοι. Είναι η στιγμή για την Ευρώπη να οδηγήσει το δρόμο από αυτήν την εύθραυστη πραγματικότητα σε μία νέα. Το λέω αυτό γιατί τους τελευταίους μήνες ανακαλύψαμε ξανά την αξία αυτού που θεωρούμε κοινή λογική. Μετατρέψαμε τον φόβο και τις διαφορές μεταξύ των κρατών μελών σε εμπιστοσύνη για την Ένωσή μας» υπογράμμισε η πρόεδρος με αφορμή την πανδημία, αναφερόμενη στις κρίσεις που έχει περάσει η Ε.Ε. τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς και στην αδυναμία των αρχηγών να βρουν μια κοινή συνισταμένη για συμφωνία και αλληλεγγύη έως τον Ιούλιο και το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να αποσύρει τη δημοσιονομική στήριξή της στην ευρωπαϊκή οικονομία που εξακολουθεί να δέχεται πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο πρέπει να συνεχίσει την προσπάθειά της για την τραπεζική ένωση και την ενιαία κεφαλαιαγορά, έτσι ώστε να καταστεί πιο ανθεκτική» συμπλήρωσε η ίδια τονίζοντας πως προγραμματίζεται πρόταση ειδικού πλαισίου για τους κατώτατους μισθούς των 27 χωρών.

Αν σου άρεσε κάνε