Προκλητικός Ερντογάν: Επιτέλους οι Έλληνες δέχτηκαν το διάλογο

Προκλητικός Ερντογάν: Επιτέλους οι Έλληνες δέχτηκαν το διάλογο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:20 Δημιουργία 17/09/20, 15:05

Τις κινήσεις για την επαναφορά συζητήσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας αναφορικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε εκδήλωση απονομής βραβείων στην Άγκυρα.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, «οι Έλληνες επιτέλους δέχθηκαν να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αφού είδαν πως η Τουρκία δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς και απειλές για την Ανατολική Μεσόγειο».

Σημειώνοντας ότι η Άγκυρα έχει εξ αρχής υποστηρίξει τον «διάλογο και τις διαπραγματεύσεις», όπως μεταδίδει η Καθημερινή, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει λειτουργήσει πάντα με την «αξιοπρέπεια ενός μεγάλου κράτους παρά την παιδιάστικη και προκλητική συμπεριφορά της άλλης πλευράς».

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε για τα ελληνοτουρκικά τα εξής, σε παρέμβαση του στο πλαίσιο της 24ης Ετήσιας Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης του Economist που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

«Δεν έχω συνομιλήσει με τον κ. Ερντογάν μετά την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία μας, αλλά σύμβουλοί μας είναι σε επαφή, κάτι που, κατά τη γνώμη μου, είναι σημαντικό» δήλωσε. «Κι αν συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο έχω πει ξεκάθαρα ότι είμαι ανοιχτός να αρχίσουμε τις διερευνητικές συνομιλίες πολύ σύντομα. Και νομίζω ότι είναι απολύτως σαφές ότι από τη στιγμή που θα αρχίσουν οι συνομιλίες είναι αυτονόητο πως όταν συζητάς δεν κάνεις άλλα πράγματα. Είναι προφανές ότι δεν μπορείς να κάνεις και τα δύο ταυτόχρονα» (μονομερείς ενέργειες και συνομιλίες).

Αν σου άρεσε κάνε