Δημοσκόπηση ARD: «Ναι» το 87% των Γερμανών σε υποδοχή μεταναστών

Δημοσκόπηση ARD: «Ναι» το 87% των Γερμανών σε υποδοχή μεταναστών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:26 Δημιουργία 18/09/20, 19:35

Θετικό φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των Γερμανών, στην υποδοχή μεταναστών από το ΚΥΤ της Μόριας με το το 87% να τάσσεται υπέρ της υποδοχής, το 43% εξ αυτών να πιστεύει πως η Γερμανία πρέπει να δεχτεί πρόσφυγες από τη Μόρια, αλλά και με το 44% να πιστεύει πως οι πρόσφυγες θα πρέπει να γίνουν δεκτοί μόνο αν τα κράτη της Ε.Ε. συμφωνήσουν στην πανευρωπαϊκή κατανομή τους.

Κατηγορηματικά κατά της υποδοχής προσφύγων είναι μόλις 1 στους 10 Γερμανούς πολίτες.

Η πλειοψηφία της Αριστεράς, υποστηρίζει την άνευ όρων υποδοχή των προσφύγων, ενώ οι Χριστιανοδημοκρατες και οι Χριστιανοκοινωνιστές δείχνουν να προτιμούν την υποδοχή των προσφύγων στη Γερμανία ως μέρος ευρωπαϊκής λύση, οι Σοσιαλδημοκρατες (SPD) και οι υποστηρικτές του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) είναι ακόμα διχασμένοι.

Αντίστοιχα μοιρασμένοι είναι και οι Γερμανοί ακροδεξιοί, με τους μισούς ψηφοφόρους του AfD να υποστηρίζουν την υποδοχή ως ευρωπαϊκή λύση και 4 στους 10 να μη θέλουν τους πρόσφυγες από τη Μόρια σε καμία περίπτωση.

Άνοδος Πρασίνων και Αριστεράς, μικρή πτώση SPD και FDP, στασιμότητα για συντηρητικούς και AfD

Εάν οι ομοσπονδιακές εκλογές διεξήγοντο την ερχόμενη Κυριακή, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) θα ελάμβαναν το 36% των ψήφων (αμετάβλητο ποσοστό σε σχέση με την προηγούμενη ανάλογη δημοσκόπηση του ARD). Οι Πράσινοι θα αναδεικνύονταν σε δεύτερη ισχυρότερη δύναμη με 20% (+1%), ενώ το 16% (-1%) θα επέλεγε το SPD και το 10% το AFD (αμετάβλητο ποσοστό). Η Αριστερά θα ελάμβανε το 8% (+1%) των ψήφων και το FDP 5% (-1%). Συνολικά, ο κυβερνητικός συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης και Σοσιαλδημοκρατών θα συγκέντρωνε το 52% των ψήφων.

«Ναι» και στη διεξαγωγή των αγώνων ποδοσφαίρου με περιορισμένο αριθμό θεατών

Στο ερώτημα του ARD για το εάν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Bundesliga θα πρέπει να διεξάγονται με ή χωρίς θεατές, το 63% των Γερμανών δήλωσε πως θέλει τη διεξαγωγή αγώνων με περιορισμένο αριθμό οπαδών, το 7% προτιμά τα γεμάτα στάδια και το 23%, προτιμά αγώνες χωρίς καθόλου θεατές στο γήπεδο.

Αν σου άρεσε κάνε