Τζόνσον: «Ναι» σε κλειστές παμπ, «όχι» σε γενικό lockdown

Τζόνσον: «Ναι» σε κλειστές παμπ, «όχι» σε γενικό lockdown

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:44 Δημιουργία 22/09/20, 11:17

Με αγωνία για την ...επόμενη μέρα, περιμένουν οι Βρετανοί τις ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον, σχετικά με τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, καθώς οι προβλέψεις για τον Οκτώβριο κάνουν λόγο για 50.000 κρούσματα ημερησίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη γίνει γνωστό πως θα ανασταλεί η λειτουργία των παμπ από τις 22:00 της Πέμπτης ενώ ο τομέας της φιλοξενίας θα περιοριστεί μόνο στην επιτραπέζια υπηρεσία.

Όπως υποστηρίζει BBC, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας πρόκειται να τονίσει τη σημασία της τήρησης των οδηγιών υγιεινής, των αποστάσεων, τη χρήση μάσκας αλλά να ζητήσει και την εφαρμογή τηλεργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό.

Το SkyNews μετέδωσε πως δεν υπάρχει σχέδιο γενικού lockdown παρά το γεγονός πως κάτι τέτοιο θα εφαρμοστεί σε συγκεκριμένες περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Του διαγγέλματος που θα λάβει χώρα στις 20:00 ώρα Ελλάδος, θα προηγηθεί πλήρης σχηματοποίηση των μέτρων, συνεδρίαση της επιτροπής εκτάκτων αναγκών COBRA με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών Σκωτίας, Ουαλίας και Βόρειας Ιρλανδίας και ενημέρωση της Βουλής.

Όπως αναφέρθηκε από την Ντάουνινγκ Στριτ, «το διάγγελμα θα αφορά περαιτέρω τρόπους αντιμετώπισης του ιού βάσει των οδηγιών των επιστημόνων αλλά και βάσει της συμπεριφοράς όλων στον περιορισμό της διασποράς».

Αν σου άρεσε κάνε