Ξεπερνούν τα 5.000 τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στο Ισραήλ

Ξεπερνούν τα 5.000 τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στο Ισραήλ

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 22/09/20, 19:06

Το δυσκολότερο διάστημα της κρίσης του κορονοϊού φαίνεται να αντιμετωπίζει το Ισραήλ με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 5.000 την ημέρα.

Σε μία χώρα 9 εκατομμυρίων κατοίκων, σημειώνεται κατακόρυφη άνοδος από τους μονοψήφιους αριθμούς που παρατηρούνταν μετά την άρση του πιο αυστηρού lockdown στη χώρα, το οποίο διήρκησε από τον Μάρτιο ως τον Μάιο. Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που αναμένεται να αναλάβει δράση και ο στρατός κατασκευάζοντας νοσοκομεία εκστρατείας.

Μέσα σε μια πτέρυγα Covid-19 νοσοκομείου του Τελ Αβίβ, η οποία γεμίζει γρήγορα, οι γιατροί πασχίζουν να προσφέρουν βοήθεια σε ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, εν μέσω ραγδαίας ανόδου των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στο Ισραήλ, γεγονός που ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλει δεύτερο εθνικό lockdown.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι το lockdown των τριών εβδομάδων, που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή, δεν θα διαρκέσει αρκετά ούτε θα είναι αρκετά περιοριστικό ώστε να μειώσει τον ρυθμό αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 και να ανακουφίσει τα νοσοκομεία, τα οποία προειδοποιούν ότι σύντομα ίσως να είναι γεμάτα.

Στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού στο Ισραήλ είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο Ichilov του Τελ Αβίβ, όπου οι μισοί από τους 60 ασθενείς με covid-19 που νοσηλεύονται εκεί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής τους, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου.

Αν σου άρεσε κάνε