Ναβάλνι: Το εξιτήριο και η ειρωνική «απάντηση» στον Πούτιν

Ναβάλνι: Το εξιτήριο και η ειρωνική «απάντηση» στον Πούτιν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:46 Δημιουργία 23/09/20, 13:37

Εξιτήριο μετά τη δηλητηρίασή του τα τέλη Αυγούστου, πήρε ο ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Σύμφωνα και με ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο Ναβάλνι παρέμεινε στο νοσοκομείο για 32 ημέρες, εκ των οποίων οι 24 σε ΜΕΘ.

«Οι θεράποντες ιατροί του πιστεύουν ότι είναι εφικτή η πλήρης ανάρρωσή του. Ωστόσο είναι πολύ νωρίς να εκτιμηθούν οι πιθανές μακροχρόνιες επιπτώσεις μετά την σοβαρή δηλητηρίασή του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Ωστόσο, μετά την περιπέτεια της υγείας του, δεν παρέλειψε να στείλει ...ειρωνικό μήνυμα μέσω ανάρτησής του στο Instagram, στον Πρόεδρο Βλαντιμιρ Πούτιν, ο οποίος απαντώντας στο Βρετανό ομόλογό του είχε πει πως «ο Ναβάλνι θα μπορούσε να έχει καταπιεί μόνος του το δηλητήριο».

Ο Αλεξέι Ναβάλνι στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Ωραία εκδοχή. Νομίζω ότι πρέπει να την μελετήσουμε. "Μαγείρεψα" το Νόβιτσοκ στην κουζίνα μου. Ήπια μια γουλιά στο αεροπλάνο. Έπεσα σε κώμα. Πριν από αυτό συμφώνησα με την σύζυγό μου, τους φίλους μου και τους συναδέλφους μου ότι αν το υπουργείο Υγείας επιμείνει να μεταφερθώ στη Γερμανία για θεραπεια, δεν θα το επέτρεπα. Ήθελα να πεθάνω στο νοσοκομείο του Ομσκ και να καταλήξω στο νεκροτομείο του όπου η αιτία θανάτου θα ήταν "έζησε αρκετά" - αυτός ήταν ο στόχος του σχεδίου μου. Αλλά ο Πούτιν με ξεγέλασε. Κανείς δεν μπορεί να τον ξεγελάσει. Αποτέλεσμα όλων αυτών ως ανόητος έμεινα σε κώμα 18 ημέρες αλλά δεν πέτυχα τον στόχο μου. Η προβοκάτσια απέτυχε».

Αν σου άρεσε κάνε