Σαρλ Μισέλ: Οι μονομερείς ενέργειες πρέπει να σταματήσουν

Σαρλ Μισέλ: Οι μονομερείς ενέργειες πρέπει να σταματήσουν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:51 Δημιουργία 25/09/20, 18:40

Την ανησυχία της ΕΕ για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και τη σημασία της διακοπής των μονομερών ενεργειών στην περιοχή τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Για τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, μίλησε ο Σαρλ Μισέλ, στη Συνέλευση ηγετών των Ηνωμένων Εθνών.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι μονομερείς ενέργειες και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου πρέπει να σταματήσουν εντελώς. Μαζί με τα κράτη μέλη μας, καταβάλλουμε εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για την εξάλειψη των εντάσεων και την προώθηση του διαλόγου. Με αυτό το πνεύμα, πρότεινα τη διοργάνωση μιας πολυμερούς διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη. Πολλοί πρωταγωνιστές έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά και είναι έτοιμοι να συζητήσουν τις λεπτομέρειες, την ημερήσια διάταξη και το χρονοδιάγραμμα. Οι οριοθετήσεις στη θάλασσα, η ασφάλεια, τα ενεργειακά ζητήματα και η μετανάστευση είναι μερικά από τα θέματα που πιστεύω ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν», τόνισε ο ίδιος.

Να σημειωθεί πως ο Σαρλ Μισέλ ακύρωσε τη Σύνοδο Κορυφής καθώς λόγω επαφής με κρούσμα κορονοϊού, βγήκε σήμερα από την προληπτική καραντίνα, μετά και το δεύτερο αρνητικό τεστ.

Αν σου άρεσε κάνε