Ισπανία: Έκκληση για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού από τη Λατινική Αμερική

Ισπανία: Έκκληση για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού από τη Λατινική Αμερική

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:07 Δημιουργία 25/09/20, 19:50

Επείγουσα έκκληση για πρόσληψη γιατρών ισπανόφωνες χώρες της Λατινικής Αμερικής κάνει η Ισπανία, προκειμένου να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Στις επτά χώρες με την πιο ανησυχητική κατάσταση στην Ευρώπη, φαίνεται να είναι η Ισπανία σε ότι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC).
Η χώρα επιχείρησε μερικό «άνοιγμα» την περίοδο του καλοκαιριού, το οποίο όμως αποτελεί παρελθόν λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων. Σημαντική πηγή μετάδοσης του ιού φαίνεται να είναι μια χορωδία που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη μετά την καραντίνα - μερικές πρόβες της οποίας έγιναν σε κλειστό, μη-αεριζόμενο χώρο, μολύνοντας έτσι 30 από τους 41 συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ECDC, η Ελλάδα ανήκει στις χώρες στις οποίες η κατάσταση είναι σταθερή και ο κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό και τις υπηρεσίες υγείας είναι χαμηλός τονίζοντας πως «Η Ελλάδα δεν κατατάσσεται στις χώρες με ανησυχητικές τάσεις σύμφωνα με τα κριτήρια του ECDC αλλά στη χώρα παρατηρείται έντονα αυξητική τάση στις νοσηλείες σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Το μοντέλο του ECDC επισημαίνει ότι η χώρα αυτή έχει δυνατότητα για μεγάλη έξαρση».

Αν σου άρεσε κάνε