Εκ νέου απειλητικός ο Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα

Εκ νέου απειλητικός ο Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:38 Δημιουργία 28/09/20, 15:36

Ακόμα μια παρέμβαση κατά της Ελλάδας έστειλε τη Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να τονίζει και πάλι πως δεν πρόκειται να υπάρξει λύση στην ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να τηρούνται τα συμφέροντα της Άγκυρας.

Το μήνυμα του Ερντογάν έρχεται καθώς βρίσκεται στην Ελλάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο και λίγες μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα συζητήσουν για τη σχέση της ΕΕ με την Τουρκία.

Μιλώντας σε συνέδριο για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν ανέφερε πως «η Τουρκία είναι χώρα της Μεσογείου. Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι, αλλά ιδιοκτήτες», ενώ πρόσθεσε πως «είμαστε υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας, αλλά κατά των τετελεσμένων... Το πρόβλημα στη Μεσόγειο μπορεί να επιλυθεί με συνεργασία όλων των χωρών. Δεν θα υπάρχει ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, σε οποιαδήποτε προσπάθεια που αφήνει εκτός την Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους» απείλησε ακόμη.

«Πίσω από τις προβοκάτσιες στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα» τόνισε ο Ερντογάν. Και προσέθεσε: «Κάποιοι μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων».

Μιλώντας για την στρατιωτική κλιμάκωση των τελευταίων ωρών στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι το Ερεβάν θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσει από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν, στα οποία έχει εισβάλει, κάνοντας λόγο για «κατοχή».

Αν σου άρεσε κάνε