Γερμανία: Εξετάζεται ο περιορισμός του αριθμού συμμετεχόντων σε πάρτι

Γερμανία: Εξετάζεται ο περιορισμός του αριθμού συμμετεχόντων σε πάρτι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:56 Δημιουργία 29/09/20, 12:54

Τον περιορισμό των συναθροίσεων εξετάζει η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ, μετά τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα, τα οποία οποία χθες έφτασαν τα 2089 και τον αριθμό των νεκρών να αγγίζει τους 11.

Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να περιορίσει τον αριθμό των συμμετεχόντων σε εορτασμούς προκειμένου να μπορέσει να ελέγξει την εξάπλωση της πανδημίας στη Χώρα. Μέχρι στιγμής και παρόλο που η Γερμανία είναι σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες η Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε πως ο ρυθμός μόλυνσης ενδέχεται να φτάσει τις 19.200 ημερησίως, εάν δεν ληφθούν μέτρα.

Η Γερμανία πρόκειται να περιορίσει τον αριθμό των παρευρισκομένων σε πάρτι στα 25 άτομα ιδιωτικά και στα 50 όταν πρόκειται για δημόσιους χώρους, όπου ο προορισμός μόλυνσης επταημέρου ανέρχεται σε 35 ανά 100.000 όπως προκύπτει από μελέτη. Αυστηρότερα μέτρα πρόκειται να ληφθούν και σε ότι αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ.

Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε πως τα σχέδια της Άγκελα Μέρκελ «κοντράρουν» ορισμένοι πρωθυπουργοί κρατιδίων, των οποίων η σύμφωνη γνώμη είναι απαραίτητη.

Αν σου άρεσε κάνε