Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμενικό SU-25, υποστηρίζει το Γερεβάν

Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμενικό SU-25, υποστηρίζει το Γερεβάν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:00 Δημιουργία 29/09/20, 17:51

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε ότι τουρκικό F-16 κατέρριψε την Τρίτη αρμενικό SU-25 στον εναέριο χώρο της Αρμενίας.

Η Σούζαν Στεπανιάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, έγραψε στην σελίδα της στο Facebook ότι το αεροσκάφος ήταν σε στρατιωτική αποστολή όταν κατερρίφθη.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας αναφέρει ότι το τουρκικό μαχητικό, που βρίσκονταν στην επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν, κάλυπτε τις ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, που έπληξαν την αρμενική πόλη Βαρντένις.

«Σήμερα στις 10:30 τουρκικά μαχητικά F-16 απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Γκιαντζά για να παράσχουν κάλυψη στα πλήγματα των ενόπλων δυνάμεων του Αζεϊρμπαϊτζάν στην πόλη Βαρντένις, στα χωριά Μετς Μάτσικ και Σότκ. Τουρκικό μαχητικό τύπου F-16 κατέριψε μαχητικό Su-25 το οποίο εκτελούσε στρατιωτική αποστολή. Ο πιλότος δυστυχώς σκοτώθηκε ηρωικά. Το τουρκικό μαχητικό βρισκόταν σε βάθος 60 χιλιομέτρων (στην επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν) σε ύψος 8.200 μέτρων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η Τουρκία διέψευσε την είδηση περί κατάρριψης αεροσκάφους της Αρμενίας από τουρκικό F-16.

Αν σου άρεσε κάνε