Νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό στη Γερμανία

Νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό στη Γερμανία

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 29/09/20, 20:24

Ενιαίο σύστημα εντοπισμού και αντιμετώπισης του κινδύνου σε τοπικό επίπεδο, περιορισμό του αριθμού των συμμετεχόντων σε ιδιωτικές γιορτές και πρόστιμο για όποιον δίνει ψευδή προσωπικά στοιχεία σε εστιατόρια προβλέπει μεταξύ άλλων η συμφωνία στην οποία κατέληξαν νωρίτερα απόψε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με τα κρατίδια, στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού.

«Γνωρίζουμε ότι έχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας, κυρίως τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Αλλά γνωρίζουμε και ότι με τα σωστά μέτρα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά να συνεχίσουν να πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς και στα σχολεία και η οικονομία να εξακολουθήσει να λειτουργεί», δήλωσε η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων και εστίασε την προσοχή της στις ιδιωτικές εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες, όπως είπε, «αποτελούν μεγάλη αιτία έκρηξης κρουσμάτων».

Στο εξής σε αυτές τις εκδηλώσεις θα επιτρέπεται η συμμετοχή έως και 25 ατόμων σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο, ενώ η πρώτη ένδειξη για την λήψη μέτρων σε τοπικό επίπεδο θα δίδεται όταν εντοπίζονται 35 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται σε κλειστούς χώρους να μην συγκεντρώνονται περισσότερα από δέκα άτομα. Μέχρι τώρα μέτρα τοπικού χαρακτήρα λαμβάνονταν όταν εντοπίζονταν τουλάχιστον 50 κρούσματα.

Επιπλέον, στο εξής θα επιβάλλεται πρόστιμο τουλάχιστον 50 ευρώ σε όποιον δίνει ψευδή προσωπικά στοιχεία προσερχόμενος σε επιχειρήσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος, δυσχεραίνοντας έτσι την προσπάθεια ιχνηλάτησης σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος και, όταν σημειώνεται αύξηση μολύνσεων, θα εφαρμόζονται περιορισμοί στην κατανάλωση αλκοόλ. Σε ισχύ παραμένουν οι κανονισμοί για την τήρηση αποστάσεων και την χρήση προστατευτικής μάσκας, όπου δεν είναι εφικτό να τηρηθεί απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου.

Η αύξηση των κρουσμάτων μας ανησυχεί ιδιαίτερα, δήλωσε η Καγκελάριος, αλλά ταυτόχρονα τόνισε ότι ένα νέο lockdown της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, όπως αυτό της περασμένης άνοιξης, πρέπει να αποφευχθεί. «Για αυτό πρέπει να αντιδράσουμε σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε