Μέρκελ για Covid-19: Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες

Μέρκελ για Covid-19: Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:55 Δημιουργία 30/09/20, 14:41

Την πρόθεσή της να αποφύγει άλλο ένα εθνικό lockdown παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία, εξέφρασε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

«Όλοι θέλουμε να αποφύγουμε ένα δεύτερο εθνικό lockdown και μπορούμε να το πετύχουμε» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως οι άνθρωποι ξέρουν πολύ περισσότερα για το πώς να προστατεύσουν τον εαυτό τους και το σύστημα υγείας από ότι ήξεραν το Μάρτιο.

Ωστόσο η καγκελάριος τόνισε πως η Γερμανία πρόκειται να αντιμετωπίσει δύσκολους μήνες, με το χειμώνα να πλησιάζει και τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς.

«Η Γερμανία τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα σχετικά καλά με την πανδημία χάρη στην εξαιρετικά υπεύθυνη συμπεριφορά των πολιτών τους τελευταίους μήνες, αλλά βλέπουμε τώρα που έρχεται το φθινόπωρο μία δύσκολη φάση μπροστά μας», δήλωσε στην Μπουντενσταγκ. .

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, στη Γερμανία καταγράφηκαν 1798 νέα κρούσματα, ενώ η Άγκελα Μέρκελ και οι ηγέτες των 16 γερμανικών κρατιδίων συμφώνησαν στον περιορισμό των συναθροίσεων και την επιβολή προστίμων σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες.

Σε ομιλία της στη βουλή, η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε πως τα νέα περιοριστικά μέτρα για τους χειμερινούς μήνες είναι απαραίτητα ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως η Πανδημία θα τελειώσει, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαι σίγουρη πως η ζωή όπως την ξέραμε θα επιστρέψει, οι οικογένειες θα γιορτάσουν ξανά, κλαμπ, θέατρα και ποδοσφαιρικά γήπεδα θα γεμίσουν και πάλι -και Θα χαρούμε πολύ τότε».

Αν σου άρεσε κάνε