Ιαπωνία:Τηλεργασία από τα εθνικά πάρκα της χώρας

Ιαπωνία:Τηλεργασία από τα εθνικά πάρκα της χώρας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:49 Δημιουργία 01/10/20, 14:29

Στην υπηρεσία της τηλεργασίας φαίνεται να τίθενται τα όμορφα εθνικά πάρκα της Ιαπωνίας λόγω πανδημίας.

Εναρμονιζόμενη με τα νέα πρότυπα εργασίας από το σπίτι λόγω κορονοϊού, η χώρα εξοπλίζει τα πάρκα με σημεία πρόσβασης wi-fi και ενοικιαζόμενους σταθμούς εργασίας σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ, με την υποστήριξη του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Θέλουμε οι άνθρωποι να ασχολούνται με την απομακρυσμένη εργασία ενώ χαλαρώνουν σε ένα περιβάλλον μακριά από τη συνήθη καθημερινή ζωή τους», δήλωσε ο υπεύθυνος του θέρετρου Kyukamura Kishu Kada στο εθνικό πάρκο Setonaikai στη Japan Times.

Οι ξεχωριστοί αυτοί σταθμοί εργασίας που δημιουργούνται στα πάρκα, αποτελούνται από δωμάτια ξενοδοχείου διαθέσιμα για λίγες ώρες ή ακόμα και σκηνές με φορητούς σταθμούς παροχής ενέργειας και συσκευές hotspot WiFi, στους οποίους προσφέρεται και φαγητό, επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στη δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο τους. Το νέο αυτό πρόγραμμα που ονομάζεται Workation είναι υπό τη διεύθυνση του National Park Resorts της Ιαπωνίας και δημιουργήθηκε προκειμένου οι πολίτες να επισκέπτονται τα εθνικά πάρκα κοντά στα σπίτια τους με σκοπό να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας.

Παρόλα αυτά ή Ιαπωνία δεν είναι η μόνη χώρα που εφαρμόζει ένα τέτοιο μοντέλο εργασίας. Οι Βερμούδες και τα Μπαρμπέιντος έχουν ήδη ανοίξει τα προγράμματα βίζας για επαγγελματίες και φοιτητές που επιθυμούν εργάζονται εξ αποστάσεως, κάνοντας παράλληλα και διακοπές.

Αν σου άρεσε κάνε