Στόλτενμπεργκ: Ενισχυμένη η στήριξη του NATO στην Τουρκία

Στόλτενμπεργκ: Ενισχυμένη η στήριξη του NATO στην Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:06 Δημιουργία 05/10/20, 14:12

Την ενισχυμένη στήριξη του NATO προς την Τουρκία υπογράμμισε τη Δευτέρα ο γγ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε κοινές δηλώσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής του NATO αύριο θα επισκεφθεί την Ελλάδα, στο πλαίσιο της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας.

Όπως είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ στις δηλώσεις με τον Τσαβούσογλου, «οι σύμμαχοι μας αποφάσισαν να ενισχύσουν τη στήριξη τους προς την Τουρκία, γιατί η ασφάλεια της Τουρκίας σημαίνει την ασφάλεια του NATO».

Στη δήλωση που έκανε ο Τσαβούσογλου, μετά το τέλος της συνάντησης με τον Στόλτενμπεργκ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «μετά τα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο, έχουμε λάβει μέτρα για τα εθνικά συμφέροντα τα δικά μας και των Τουρκοκυπρίων.

Το ΝΑΤΟ ανέλαβε μια πρωτοβουλία. Δεν θέλουμε ένα ατύχημα μεταξύ συμμάχων. Η στάση της Ελλάδας ήταν αρνητική τις πρώτες μέρες. Υπήρξε ένταση, αφού η Ελλάδα έστειλε τα πολεμικά της πλοία. Βλέπουμε ότι η Ελλάδα συμμετέχει πλέον σε αυτές τις συναντήσεις και είμαστε ευτυχείς».

Αν σου άρεσε κάνε