Αναφορές για διάγγελμα Τραμπ στις ΗΠΑ την Τρίτη

Αναφορές για διάγγελμα Τραμπ στις ΗΠΑ την Τρίτη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:25 Δημιουργία 06/10/20, 16:58

Σκέψεις για να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στους πολίτες των ΗΠΑ μέσα στην Τρίτη φέρεται να κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλτ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times που επικαλείται κορυφαία στελέχη του Λευκού Οίκου.

Υπενθυμίζεται πως από χθες ο Τραμπ έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μετά από την κίνηση του να βγάλει τη μάσκα που φορούσε για τον κορονοϊό και να αναφέρει πως ο Covid-19 -από τον ίδιο ο ίδιος νοσεί- είναι λιγότερο ακίνδυνος από τη γρίπη.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ο οποίος σε τέσσερις εβδομάδες θα διεκδικήσει μία ακόμη θητεία στον προεδρικό θώκο με αντίπαλο τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν, έχει επανειλημμένως υποβαθμίσει τη νόσο, που έχει σκοτώσει πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως. Οι ΗΠΑ καταγράφουν τον υψηλότερο απολογισμό νεκρών από την πανδημία, με περισσότερους από 209.000 θανάτους.

«Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000, και παρά την ύπαρξη εμβολίου, πεθαίνουν από τη γρίπη. Θα κλείσουμε τη χώρα μας; Όχι, έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό, όπως ακριβώς μαθαίνουμε να ζούμε με την Covid, που είναι στους περισσότερους πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρα!!!», έγραψε σήμερα στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Περίπου 22.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι πέθαναν από γρίπη την περίοδο 2019-2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης. Ακόμα και πριν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, σε ηχογραφημένες συζητήσεις με δημοσιογράφο, ο Τραμπ είχε παραδεχθεί ότι η νόσος Covid-19 είναι φονικότερη από τη γρίπη.

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ επισήμανε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα λαμβάνει παγκοσμίου επιπέδου ιατρική φροντίδα κάθε ώρα της ημέρας, κάτι για το οποίο πολλοί επαγγελματίες υγείας σημειώνουν πως δεν είναι διαθέσιμο σε εκατομμύρια άλλους Αμερικανούς.

«Μην το αφήσετε να σας κυριεύσει. Μην το φοβάστε», είχε πει νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ, σε ένα βίντεο μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.

«Τρομοκρατήθηκα όταν είπε ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε την Covid-19», δήλωσε ο Ουίλιαμ Σάφνερ, καθηγητής προληπτικής ιατρικής και μολυσματικών ασθενειών στο πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο Vanderbilt στο Νάσβιλ.

«Πρόκειται για μια ασθένεια που σκοτώνει περίπου 1000 ανθρώπους την ημέρα, έχει τορπιλίσει την οικονομία, έχει οδηγήσει στην ανεργία ανθρώπους. Πρόκειται για έναν ιό που θα πρέπει τόσο να τον σεβόμαστε όσο και τον φοβόμαστε», επισήμανε ο Σάφνερ.

Αν σου άρεσε κάνε