Ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Βόρεια Μακεδονία

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Βόρεια Μακεδονία

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 07/10/20, 18:16

Η Βόρεια Μακεδονία κατέγραψε σήμερα 317 νέα κρούσματα κορονοϊού, την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων στην χώρα από τότε που ξεκίνησε η επιδημία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, κατά τις περασμένες 24 ώρες καταγράφηκαν 317 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ διενεργήθηκαν 1990 τεστ. Τα περισσότερα από τα 317 νέα κρούσματα καταγράφονται στην πρωτεύουσα της χώρας, Σκόπια (182 κρούσματα).

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη βαλκανική αυτή χώρα των μόλις δύο εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται πλέον στα 19.413

Επίσης, τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τη νόσο κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 772 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα από επιπλοκές του κορονοϊού.

Μόλις χθες, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορα της χώρας για τους πολίτες της Σερβίας, του Κοσόβου, του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης χωρίς την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ PCR στις συνοριακές διελεύσεις της χώρας. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ ανέφερε: «Σε συντονισμό με τα υπουργεία Υγείας των χωρών της περιοχής η κυβέρνηση αποφάσισε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη είσοδο ξένων υπηκόων από τη Δημοκρατία της Σερβίας, τη Δημοκρατία του Κοσόβου, τη Δημοκρατία του Μαυροβουνίου και τη Δημοκρατία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης χωρίς την υποχρέωση να παρουσιάζουν αρνητικά PCR τεστ».

Επίσης, οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας θα μπορούν να εισέρχονται σε αυτές τις χώρες χωρίς να χρειάζεται να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας.

Αν σου άρεσε κάνε