Κιμ Γιονγκ Ουν: Μελετά «δείγματα γραφής» για τα αντικαθεστωτικά συνθήματα σε τοίχους

Κιμ Γιονγκ Ουν: Μελετά «δείγματα γραφής» για τα αντικαθεστωτικά συνθήματα σε τοίχους

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:39 Δημιουργία 07/10/20, 19:23

Η σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι επικριτές του στυγνού καθεστώτος της Πιονγιάνγκ, είναι πλέον γνωστή. Ωστόσο, αυτή τη φορά, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε έξω φρενών με αντικαθεστωτικό σύνθημα σε τοίχο της πρωτεύουσας.

Όπως μετέδωσε το Radio Free Asia, το μήνυμα που εξόργισε το δικτάτορα της Β. Κορέας, εμφανίστηκε στην αγορά της κομητείας Ουνσάν και ανέφερε: «Κάτω οι κομματικοί αξιωματούχοι που καλοπερνούν εκμεταλλευόμενοι τον λαό», με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να αναζητούν τον υπεύθυνο, αναγκάζοντας τους κατοίκους -μεταξύ των οποίων και παιδιά, να δώσουν δείγματα του γραφικού χαρακτήρα και των δύο χεριών.

«Το τοπικό τμήμα ασφαλείας είναι άνω κάτω. Στελέχη του επισκέφθηκαν κάθε νοικοκυριό αναγκάζοντας ενήλικες και παιδιά να γράψουν με στυλό σε χαρτί . Συγκρίνουν τα γκράφιτι με τα δείγματα γραφής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν πιάσει τον ένοχο. Κι έτσι ξεκινούν και δεύτερη έρευνα. Την πρώτη φορά έβαλαν όλους να γράψουν με το δεξί χέρι, αλλά τώρα όλοι οι κάτοικοι πρέπει να γράψουν με το αριστερό», αναφέρθηκε σε δήλωση στο Radio Free Asia, ενώ από άλλη πηγή αναφέρθηκε πως σε αντίστοιχο έλεγχο υποβλήθηκαν και άτομα από άλλες περιοχές που έτυχε να βρεθούν τότε εκεί κι ότι η έρευνα έχει καταστήσει άθελά της «ήρωα» τον άγνωστο που έγραψε το αντικυβερνητικό σύνθημα.

Το αυστηρό καθεστώς εκτέλεσε τον περασμένο μήνα 5 αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών, που κατέκριναν τον Κιμ, ενώ οι οικογένειές τους μεταφέρθηκαν σε γκουλάγκ της χώρας, γνωστό ως «Στρατόπεδο 15» στο Γιοντόκ. Ο Κιμ έχει στείλει στο εκτελεστικό απόσπαμα πολλά άτομα αφότου ανήλθε στην εξουσία το 2011, μεταξύ των οποίων και τον θείο του εξ αγχιστείας, στρατηγό Γιανγκ Σονγκ Θάεκ.

Αν σου άρεσε κάνε