Βραζιλία: Ξεπέρασαν τα 5 εκατ. τα κρούσματα

Βραζιλία: Ξεπέρασαν τα 5 εκατ. τα κρούσματα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:16 Δημιουργία 08/10/20, 15:52

Ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφονται σε Αργεντινή και Βραζιλία, με τη δεύτερη να αγγίζει τα 5 εκατομμύρια κρούσματα από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, το τελευταίο 24ωρο στη χώρα καταγράφηκαν 31.553 κρούσματα, ενώ οι θάνατοι πλησιάζουν συνολικά τους 150.000. Παρόλο που η Βραζιλία βρίσκεται τρίτη στη λίστα με τις χώρες με τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην υφήλιο, οι Αρχές διαβεβαιώνουν ότι η εξάπλωση της πανδημίας του κορvνοϊού επιβραδύνεται.

Ο μέσος όρος των θυμάτων του ιού μόλις την τελευταία εβδομάδα είναι 610 ανά ημέρα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η καμπύλη βρίσκεται σε πτώση, σε σχέση με τους 1.000 και πλέον θανάτους που σημειώνονταν ημερησίως, από τον Ιούνιο ως και τις αρχές Αυγούστου, ενώ ο ρυθμός αναπαραγωγής (R0) κυμαίνεται κοντά στο 1.

«Η πτώση των αριθμών των κρουσμάτων και των θανάτων είναι ακόμη πολύ αδύναμη και όχι ακόμη σταθερή. Έχουμε άρα μια πρώτη τάση ύφεσης, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί», ανέφερε ο επιδημιολόγος Μάουρου Σάντσες.

Σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης, η χώρα ξεκινά και πάλι τα μαθήματα με φυσική παρουσία των μαθητών ενώ λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, οι παραλίες της χώρας γεμίζουν και πάλι.

Η χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σημειώνει επίπεδο ανεργίας-ρεκόρ (13,8%), ενώ στην οικονομία αναμένεται συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 5,8%.

Αντίστοιχα, στην Αργεντινή καταγράφηκαν 840.915 κρούσματα, ενώ μέσα σε ένα 24ωρο κατέληξαν 401 άτομα με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να αυξάνεται στους 22.226 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Αυτήν τη στιγμή 3.997 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ενώ στα θετικά σημειώνεται η ανάρρωση 670.725 ασθενών.

Αν σου άρεσε κάνε