Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» 5 ακόμη μεγάλες πόλεις της Γαλλίας

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» 5 ακόμη μεγάλες πόλεις της Γαλλίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:33 Δημιουργία 08/10/20, 21:27

Οι νέες λοιμώξεις της Covid-19 που καταγράφηκαν στην Γαλλία το τελευταίο 24ωρο παρέμειναν για δεύτερη συνεχή μέρα πάνω από το όριο των 18.000, με τον αριθμό των νοσηλευομένων να αυξάνεται, φτάνοντας σε ρεκόρ τριμήνου και τα νοσοκομεία στο Παρίσι να τίθενται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

"Δυστυχώς, η υγειονομική κατάσταση στη Γαλλία συνεχίζει να επιδεινώνεται", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αργά σήμερα, ανακοινώνοντας πως η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, η Λιόν, καθώς και οι Λιλ, Γκρενόμπλ και Σεντ Ετιέν θα εισέλθουν από το Σάββατο στο μέγιστο επίπεδο συναγερμού που σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Εντούτοις, ο υπουργός ανέφερε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών που ξεκινούν σύντομα. Υπενθυμίζεται ότι στην Γαλλία υπάρχουν δύο εβδομάδες φθινοπωρινών διακοπών.

"Δεν έχουμε αποφασίσει περιορισμό των ταξιδιωτικών μετακινήσεων από τη μια πόλη στην άλλη", δήλωσε ο Βεράν.

Τα νοσοκομεία στο Παρίσι τέθηκαν σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ακυρώνοντας τις διακοπές του προσωπικού και αναβάλλοντας τις μη απαραίτητες επεμβάσεις, καθώς οι ασθενείς από κορονοϊό αποτελούν σχεδόν τους μισούς ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 βρίσκεται πλέον σε υψηλό τριμήνου - 7.624 σε εθνικό επίπεδο, 88 επιπλέον τις τελευταίες 24 ώρες. Αυτό το σύνολο εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο από το υψηλό της 14ης Απριλίου (32.292) αλλά μεγαλύτερο συγκριτικά με το χαμηλό της 29ης Αυγούστου με 4.530.

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της νόσου αυξήθηκε κατά 76, αριθμός υψηλότερος από τον κινούμενο μέσο όρο των επτά ημερών των 73. Συνολικά 32.521 έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα.

Το Παρίσι και η Μασσαλία τέθηκαν νωρίτερα σε ύψιστο συναγερμό, με το κλείσιμο των μπαρ σε αυτές τις πόλεις.

Ο Γάλλος υπουργός τόνισε ότι η κατάσταση στην Τουλούζη και στο Μονπελιέ είναι επίσης ανησυχητική και ότι αυτές οι πόλεις μπορεί επίσης να μετακινηθούν στο μέγιστο επίπεδο συναγερμού Covid-19 από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αν σου άρεσε κάνε